1. Home
  2. Inspiratie
  3. Salopette aka tuinbroek terug van ‘heel even’ weggeweest

Salopette aka tuinbroek terug van ‘heel even’ weggeweest

Door Yvette Juch - Woensdag 25 September 2024 | 14:33

Tuinbroek salopette trend

De tuinbroek is terug van weggeweest en draagt nu de chiquere naam ‘salopette’. De tuinbroek, ooit het symbool van het arbeidersleven, maakt opnieuw een opvallende comeback in de modewereld.

De outfit heeft nu een nieuw imago onder modebewuste jongeren. De tuinbroek van nu wordt graag salopette genoemd, vanwege de vele varianten en luxere stoffen.

Mode in beweging

Mode is voortdurend in beweging en niets raakt eigenlijk helemaal uit. Alleen vergeten we soms hoe mooi of comfortabel een kledingstuk is. Zoals de salopette.

Zo’n naamsverandering geeft het kledingstuk wel net die moderne twist waardoor wij aanslaan en meteen op zoek gaan naar dat ene tuinbroek achterin de kast. En daar blijft het niet bij, we struinen ook meteen de jurkjes site af voor nieuwe merken

Inspiratie salopette

Een van de verrassende bronnen van populariteit van de salopette is TikTok. Het platform staat bekend om zijn snelle verspreiding van modetrends, en de salopette is daarop geen uitzondering. Met de hashtag #gardengirl delen modieuze TikTok-gebruikers hun outfits die vaak een praktische maar stijlvolle uitstraling hebben.

Deze hype draagt eraan bij dat de salopette is ‘gerebrand’ en aantrekkelijk is gemaakt voor een nieuw, jong publiek. Je vindt in de webshops altijd wel 1 of 2 salopettes.

Stijltips salopette

Styling van de salopette is veelzijdig. Voor een casual look is een witte blouse met een denim salopette en sneakers een populaire combinatie.

Voor een chiquere uitstraling kies je bijvoorbeeld voor een leren salopette met een shirt met pofmouwen en luxe sneakers of hakken.

Het dragen van een salopette is prettig om verschillende redenen:

Comfort: Een salopette zit losser dan veel andere kledingstukken, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Dit maakt het ideaal voor dagelijks gebruik of activiteiten waarbij je je veel moet bewegen.

Praktisch: Een salopette heeft vaak meerdere zakken, wat het handig maakt om kleine spullen bij je te dragen zonder dat je een tas nodig hebt.

Stijlvol en veelzijdig: Je kunt een salopette gemakkelijk combineren met verschillende soorten kleding, zoals een trui of T-shirt, wat het veelzijdig maakt voor allerlei gelegenheden en seizoenen.

Tailleband-vrij: Omdat een salopette meestal schouderbanden heeft in plaats van een strakke tailleband, voelt het comfortabel aan rond de buik, wat ideaal kan zijn voor lange dagen of werkzaamheden.

Tijdloos design: Salopettes hebben een tijdloos ontwerp dat door de jaren heen steeds weer terugkomt in de mode, waardoor het een duurzame kledingkeuze kan zijn.

Het combineert dus comfort met functionaliteit en stijl.

 

Lees ook