1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn de trends voor herfst en winter 2024 die je absoluut niet mag missen

Dit zijn de trends voor herfst en winter 2024 die je absoluut niet mag missen

Door Ilse.bloemendal - Maandag 26 Augustus 2024 | 10:00

Het najaar van 2024 staan voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je garderobe te updaten met de nieuwste trends voor de herfst en winter. Of je nu een fan bent van opvallende accessoires, zoals riemen met grote gespen, of je liever kiest voor klassieke en comfortabele stukken zoals een coltrui, dit seizoen biedt voor ieder wat wils.

In deze blog nemen we je mee door de must-have trends voor de herfst en winter. Van power dressing tot warme, pluizige materialen. Ontdek hoe je stijlvol én praktisch voor de dag kunt komen in de koude maanden die voor ons liggen.

1. Riemen: het ultieme accessoire

Een trend die we komende herfst en winter overal zullen zien, is de riem. En niet zomaar een riem, maar exemplaren met opvallend grote gespen. Deze stoere accessoires zijn een must-have voor modeliefhebbers en zullen een prominente rol spelen in je najaarsgarderobe. Modehuizen zoals Miu Miu hebben deze trend al in de schijnwerpers gezet, en nu is het een vast onderdeel van de streetstyle.

2. Pakken: power dressing op z’n best

Pakken zijn onmisbaar in de herfst van 2024. Grote, oversized blazers met brede schouders voeren de boventoon en belichamen de trend van power dressing. Deze tijdloze combinatie is zowel chic als stijlvol, en perfect voor een krachtige office look.

3. Gebreide jurken: cosy en trendy

Daarnaast zien we dat gebreide jurken hun comeback maken. Deze cosy jurken zijn niet alleen comfortabel, maar ook super trendy. Ze zijn er in allerlei stijlen, van oversized en relaxed tot strakker en meer vormgevend. De gebreide jurk is dit seizoen een essentieel kledingstuk dat je makkelijk kunt stylen voor zowel casual als meer geklede gelegenheden. Voeg een paar laagjes toe met een stijlvolle mantel of oversized blazer, en je hebt een outfit die zowel warm als chic is.

Carrousel https://www.jurkjes.nl/categorieen/gebreide-jurkjes

4. Panterprint: de wilde kant van de mode

Een absolute favoriet voor 2024 is de panterprint. Hoewel we deze print in de zomer vooral zagen op jurkjes en accessoires, zullen we dit najaar panterprint vooral terugzien in jassen, broeken en mutsen – en dan het liefst in zachte, fluffy materialen. Durf je innerlijke diva te omarmen met deze opvallende print!

5. Pluizige materialen: warm en comfortabel

Als de temperaturen dalen, draait alles om warmte en comfort. In de modetrends voor de herfst en winter van 2024 zien we dan ook veel pluizige materialen. Denk aan items met veren en faux fur, ideaal om jezelf lekker warm te houden in de koude maanden.

6. Ruitjes: de herfstklassieker

Ruitjes zijn een andere print die dit najaar veelvuldig te zien zal zijn. Deze print is bijna synoniem geworden met de herfst en blijft een tijdloze favoriet. Een geruite blazer is dit seizoen een absolute must-have, en gecombineerd met een goede jeans ben je klaar voor elke gelegenheid.

7. Trends voor herfst: jurkjes met lange mouwen 

Deze herfst en winter kunnen we ook uitkijken naar een spannende mix van jurkjes die zowel elegant als veelzijdig zijn. Longsleeve jurken met hooggesloten halzen worden een absolute hit, perfect voor de koelere dagen. Denk aan materialen zoals fluweel en satijn, die niet alleen warmte bieden maar ook een vleugje luxe aan je outfit toevoegen. Combineer ze met een paar hoge laarzen en een riem met een opvallende gesp om je look helemaal af te maken.

8. Coltruien: praktisch en stijlvol

Tot slot, de coltrui: een onmisbaar item voor de herfst en winter van 2024. Dit veelzijdige kledingstuk is niet alleen warm en comfortabel, maar ook ontzettend stijlvol. Draag je coltrui met opvallende gouden sieraden voor een look die zowel praktisch als elegant is.

Met deze trends ben je helemaal klaar voor de mode van herfst en winter 2024

Lees ook