1. Home
  2. Inspiratie
  3. Perfecte outfits voor een avondje uit: van een gala’s tot feestjes

Perfecte outfits voor een avondje uit: van een gala’s tot feestjes

Door Lieke.van.drooge - Maandag 21 Oktober 2024 | 14:32

Glamoureuze gala’s

Uitgenodigd voor een gala? Dan denk je misschien dat de dresscode wat formeel is, maar dat wil dus zeggen dat je gaat stralen in een elegante outfit. Dames kiezen dan vaak een lange avondjurk, denk daarbij aan luxe stoffen en dan denk je weer aan zijde, satijn of chiffon. Als je liever een veilige kleur kiest, dan kun je denken aan de donkere kleuren. Je komt dan al snel uit bij diepblauw, zwart of bordeaux. Maar vergeet de accessoires niet, want deze horen bij je gala-look. Het beste kan er dan gekozen worden voor bijvoorbeeld een chique ketting of een paar glinsterende oorbellen.

Chic voor cocktailparty’s

Als je naar cocktailparty gaat, dan is het meestal een semi-formele dresscode. Dames kiezen dan vaak een cocktailjurk tot de knie. Het zijn vaak kleurrijke jurken en zijn voorzien van leuke details zoals ruches of een open rug. Je kunt deze jurk dan combineren met een paar hakken. Voor de mannen is het toch wat anders, zij dragen vaak een slim-fit pak met een casual overhemd en zonder stropdas. Draag vooral waar je je prettig in voelt, want dat is ook hetgeen wat je uitstraalt.

Casual feestjes

Ga je naar een informeel feest? Vaak wil je er dan wel stijlvol uitzien, alleen moet het wel comfortabel zijn. Dames kunnen dan denken aan een leuke maxi-jurk of een stijlvolle jumpsuit. Het voordeel is dat het erg veelzijdig is en je kunt van alles combineren, denk bijvoorbeeld aan een denimjasje of leren jacket. Voor de mannen is het ook niet zo moeilijk, kies een nette broek in combinatie met een casual overhemd of een polo. Je bent al snel klaar om de avond te beginnen met een goed feest!

Thema: Bond Girls

Maar wat doe je als je naar een themafeest gaat? Denk bijvoorbeeld aan een thema Bond Girls. Je gaat dan natuurlijk voor stijlvolle en gedurfde outfits. Kies dan een glamoureuze avondjurk in rijke, diepere kleuren en daarbij kun je denken aan smaragdgroen of diep rood. Meestal gaan de dames voor een lange jurk met een split of een strakke, getailleerde jurk. Je kunt je look afmaken met hoge hakken of opvallende accessoires zoals grote oorbellen of een statementketting. Blijven de mannen thuis om te spelen bij Casino777? Of ga je lekker met de hele groep genieten van een mooi feest? Mannen dragen dan een klassieke smoking met een strakke wit overhemd. Zo ga je samen genieten van een heerlijke thema avond.

Lees ook