1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves zomertrends 2024: witte zomerjurkjes

Musthaves zomertrends 2024: witte zomerjurkjes

Door Lieke.van.drooge - Maandag 01 Juli 2024 | 08:00

Witte jurkjes zijn deze zomer helemaal hot – én het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Ze zijn fris, veelzijdig en tijdloos. Of je nu op zoek bent naar een casual look voor een dagje strand of een chique outfit voor een zomers feestje, met een wit jurkje zit je altijd goed

Voor hun SS24 catwalkshows gingen merken zoals Cecilie Bahnsen en Chloé niets voor niets terug naar de tijdloze klassieker.

Wat is er zo leuk aan witte jurkjes?

De frisse, neutrale kleur maakt het super eenvoudig om te combineren met allerlei kleurrijke accessoires, waardoor je eindeloos kunt variëren en elke dag een nieuwe look kunt creëren. Bovendien accentueren witte jurkjes je zongebruinde huid, waardoor je een stralende, zomerse uitstraling krijgt. Wat wil je nog meer? Juist, niets.

Waar het begon

Ooit het voorrecht van bruiden, heeft ‘maagdelijk’ wit een lange weg afgelegd in de modewereld. Van Marie Antoinette die wit katoen zowel acceptabel als begeerlijk maakte toen ze poseerde in een Dôen-stijl gerimpelde katoenen jurk voor een portret door Madame Vigée-Lebrun in de 18e eeuw, tot vrouwen die witte overhemden adopteerden als een basiskledingstuk gedurende de 20e eeuw, heeft de veelzijdige aantrekkingskracht van wit het een modeklassieker gemaakt.

Op de catwalk

Hoewel wit nooit uit de mode raakt, kon de overweldigende aanwezigheid ervan op de SS24-catwalks niet worden ontkend. Merken zoals Valentino neigden naar een meer masculiene benadering met oversized, gestructureerde pakken, terwijl Victoria Beckham satijn gebruikte om meer traditionele avondstukken te creëren. Bij Chloé zagen we veel strakke lijnen, geaccentueerd door dramatische pofmouwen en vrouwelijke details. We love it!

Hoe draag je het nu

De zomer is de perfecte tijd voor wit, dus nu is het het juiste moment om het opnieuw te ontdekken. Combineer een gestructureerde witte bandeautop met een tonale, wijde linnen broek voor een moeiteloos chique look. Voor iets meer opvallends, probeer een minimalistisch wit pak met gedurfde, kleurrijke accessoires. De sleutel is om gestructureerde stukken te balanceren met zachtere elementen – houd het silhouet losser en focus op gedurfde accessoires om de look op te bouwen.

Linnen zomerjurkjes: een must-have

Naast de klassieke witte zomerjurkjes, zijn linnen zomerjurkjes dit seizoen ook een absolute must-have. Linnen is niet alleen ademend en perfect voor warme zomerdagen, maar geeft ook een natuurlijke en elegante uitstraling. Kies voor een witte linnen jurk met eenvoudige snit voor een tijdloze look, of ga voor een variant met subtiele details zoals kant of borduurwerk voor een meer verfijnde stijl. De veelzijdigheid van linnen zorgt ervoor dat je zowel casual als chique kunt verschijnen, afhankelijk van hoe je het combineert.

De leukste witte zomerjurkjes scoor je bij Jurkjes.nl

Witte zomerjurkjes zijn dit seizoen overal te vinden, van high-end designerboetieks tot betaalbare modeketens. Labels zoals Cecilie Bahnsen en Chloé bieden luxe opties met unieke details, terwijl merken zoals Zara en H&M budgetvriendelijke maar stijlvolle alternatieven hebben. Ongeacht je budget, er is een perfect wit zomerjurkje voor iedereen.

Lees ook