1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes vermaken voor de perfecte pasvorm, zo pak je dat aan

Jurkjes vermaken voor de perfecte pasvorm, zo pak je dat aan

Door Ilse.bloemendal - Dinsdag 30 Juli 2024 | 09:10

jurkjes-vermaken

Je hebt een prachtige jurk aan in de winkel, maar hij zit net niet goed. Balen? Wel nee! Door een paar slimme aanpassingen kun je jurkjes vermaken zodat het helemaal op jouw lichaam is afgestemd. Een kledingstuk kan nog zo prachtig zijn, maar als het niet goed past, zie je er vaak minder goed uit dan je zou willen.

Het verschil tussen ‘aangekleed’ en ‘goed gekleed’ maken is vaak slechts een kwestie van een goede pasvorm. Zeker bij jurken, die vaak zijn ontworpen op basis van gemiddelde maten, kan een paar kleine aanpassingen wonderen doen. Jurkjes vermaken doe je zo!

De voordelen van kleding vermaken

1. Verbeterde pasvorm

Kleding wordt meestal op standaardmaten ontworpen, zoals een gemiddelde lengte van 184 cm en een gemiddelde borstomvang. Heb je een andere maat of lengte, dan kunnen broeken en jurken vaak korter of langer gemaakt worden. Zelfs als je met een kleiner of groter maat hebt, kan een kledingstuk vaak mooi passend worden gemaakt door een kleermaker of coupeuse.

2. Perfecte foto’s en complimenten

Met een goed passende jurk ziet je hele uitstraling er veel stijlvoller uit. Het zorgt ervoor dat je kleding mooi aansluit op je lichaam en geeft je een zelfverzekerd gevoel. Het resultaat? Mooie foto’s en vele complimenten!

3. Zelfexpressie en creativiteit

Door je kleding op maat te laten maken, kun je je eigen stijl en voorkeuren naar voren laten komen. Je kunt specifieke wensen doorgeven, zoals een duidelijker taillering of een uniek detail dat je jurk extra speciaal maakt.

Jurkjes vermaken, hoe vermaak je kleding op de juiste manier?

1.Zoek een goede kleermaker

Als je nog nooit naar een kleermaker bent gegaan, maak je dan geen zorgen over de kosten of hoe je je wensen moet uitleggen. Vaak kost het laten inkorten van een broek bijvoorbeeld maar een paar euro’s. Zoek een kleermaker in je buurt en vraag naar ervaringen van anderen.

2. Doe vooronderzoek

Bepaal van tevoren wat je precies aangepast wilt hebben. Neem je jurk mee naar de kleermaker en bespreek de wijzigingen. De kleermaker kan je ook adviseren over wat haalbaar is en wat niet, en je een idee geven van de kosten.

3. Verander en verbeter

De meeste voorkomende aanpassingen zijn het korter maken van broeken, jurken en rokken, het aanpassen van mouwen, en het innemen van de taille. Ook kunnen zakken worden verwijderd voor een slanker effect, en extra coupenaden toegevoegd voor meer vorm.

4. Ken je eigen lichaam

Weet welke kledingmodellen jou het beste staan en hoe je jouw kleding kunt laten vermaken voor de ideale pasvorm. Een beetje kennis over wat mogelijk is, helpt je om gerichter je kleding te kiezen en aan te passen. Zo staat bij de een een maxi-jurk prachtig, terwijl de ander veel meer straalt in een mouwloze jurk.

Durf te experimenteren en je zult versteld staan van de resultaten!

Lees ook