1. Home
  2. Inspiratie
  3. Amsterdam Fashion Week: Nederlands talent in de schijnwerpers

Amsterdam Fashion Week: Nederlands talent in de schijnwerpers

Door Yvette Juch - Maandag 02 September 2024 | 14:29

Amsterdam staat deze week (van 2 tot en met 6 september 2024) volledig in het teken van mode tijdens de Amsterdam Fashion Week. Deze editie belooft een boeiende mix van zowel gevestigde namen als opkomende talenten.

Bekende Nederlandse ontwerpers zoals Tess van Zalinge, Martan, Atelier Reservé en Max Zara Sterck keren terug met hun nieuwste creaties. We zien straks op de catwalk zwarte jurkjes, veel denim en gehaakte pieces.

Modelabel 1/Off Paris en het internationaal erkende merk Wandler presenteren in Amsterdam hun nieuwe collecties. Daarnaast krijgt veelbelovend talent, zoals ontwerper Denzel Veerkamp, de kans om zichzelf te laten zien.

De tekst gaat verder onder het Instagram-berichten >>

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tess van Zalinge (@tessvanzalinge)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Zara Sterck (@maxzarasterck)

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten van de week is de show van Lichting, waar de beste afstudeerders van de Nederlandse modeacademies hun werk tonen aan een internationaal publiek.

Tijdens deze show wordt één ontwerper verkozen tot het meest veelbelovende talent van Nederland. De winnaar van vorig jaar, Yousra Razine Mahrah, presenteert voorafgaand aan deze show haar nieuwe collectie.

Amsterdam Fashion Week 2024 biedt een veelzijdig programma dat de diversiteit en creativiteit van Nederlandse mode in de schijnwerpers zet. Het is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en innovatie.

Creatief directeur Amsterdam Fashionweek Danie Bles blikt vooruit op deze week:

Foto’s: Amsterdam Fashion Week.

Lees ook