1. Home
  2. Inspiratie
  3. 21 diner Jurkjes 2024: voor de perfecte dress

21 diner Jurkjes 2024: voor de perfecte dress

Door Lieke.van.drooge - Maandag 15 Juli 2024 | 08:00

Het 21-diner seizoen is het hele jaar door en het is dé beste tijd om lekker te overdrijven met themafeestjes, emotionele speeches en een kippenhok aan dames in je (ouderlijk) huis. 

En of jij er nu een organiseert of zelf bent uitgenodigd, een goede outfit is een ongeschreven regel die je absoluut níet mag verbreken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het vinden van de perfecte outfit nog best voeten in aarde kan hebben. Gelukkig lees jij deze blog en dus moet het je vandaag nog lukken om de juiste dress te vinden. 

Om alle dames uit de brand te helpen, heeft onze styliste een paar cocktailjurkjes voor je uitgezocht. Van fully in de pailletten en knalroze tot pastelgeel en een subtiel bloemenprintje; voor elk mogelijk thema is er wat wils. 

Paillet galore 

Als je graag echt opvalt, kies dan voor pailletten. Ga voor een jurk die volledig bedekt is met pailletten voor een look die gegarandeerd de aandacht trekt. Denk aan metallic tinten zoals goud, zilver of brons. 

Statement fuchsia 

Durf je kleur te bekennen? Een fuchsiaroze jurk is perfect om een statement te maken. Het is speels, opvallend en straalt zelfvertrouwen uit. Combineer met neutrale accessoires om de focus op de jurk te houden. 

Yellow pastel 

Voor een zachtere, meer romantische look is pastelgeel jouw beste keuze. Het is fris, zomers en perfect voor een diner in de buitenlucht. Voeg subtiele gouden pumps toe om de look compleet te maken. 

Bloemenprints met ballon

Een jurk met een subtiele bloemenprint is altijd een goede optie voor een 21-diner. Het is vrouwelijk, elegant en past bij vrijwel elk thema. Kies voor een midi-lengte jurk voor een klassieke uitstraling en het liefst met pofmouwen. 

Casual 21 

Als je niet van jurken houdt en wel van rokjes, denk aan een chique top met een bijpassende rok of broek. Het is comfortabel, stijlvol en geeft een moderne twist aan de traditionele cocktailjurk. Houd het simpel. Laat je top de show stelen en kies voor minimalistische sieraden. 

Ga voor een elegante hak die je de hele nacht kunt dragen en pas je make-up aan op je jurk. Voor een glitterjurk kun je beter kiezen voor een neutrale make-up look, terwijl een subtiele jurk wat meer glam kan gebruiken. Denk aan het thema en kies een kapsel dat hierbij past. Losse krullen, een chique updo of een speelse vlecht maken je looklook compleet. 

Begin op tijd (nu dus) met het zoeken naar de perfecte outfit. Dit voorkomt last-minute stress en geeft je de tijd om eventuele aanpassingen te doen en je look met je vriendinnen te bespreken. Of je nu voor glitter, kleur of casual chic gaat, zorg ervoor dat je je zelfverzekerd en comfortabel voelt in je outfit. 

Shop de leukste 21-diner jurkjes op Jurkjes.nl!

Lees ook